Plukblomme plukt je bio blommeke vers van het veld in de vaas...

en op de zomerbar!

Plukblomme is een project van Tessa en Mieke, twee dames uit Aarschot. Vanuit hun passie voor bloemen, de schoonheid van de natuur en duurzame, lokale producten is het idee ontstaan om seizoensgebonden biologische boeketjes te maken die net iets anders zijn.

Back to basics is het motto van het fleurige Plukblomme: eerlijk, puur en slow living met ecologie als stokpaardje. Hun biologische plukblommekes staan symbool voor de slow flower movement. Ze zaaien, planten en verzorgen hun dierbare bloemen met veel liefde, geduld en op het ritme van de seizoenen. De bloemen worden gekweekt in de stadstuintjes van Aarschot, dichtbij de Orleanstoren. Ze kweken zonder kunstmatige meststoffen en synthetische bestrijdingsmiddelen waardoor de plukblommekes ook enorm gegeerd zijn bij bijen, vlinders, hommels en andere bestuivers. Ze oogsten met verwondering voor vorm, geur en kleur. Plukblomme werkt samen met afhaalpunten in de regio, waardoor er een beperkt transport en een korte keten gegarandeerd wordt.

Hun droom van een bloementuin met rijen kleurrijke en zoet geurende bloemen werd reeds werkelijkheid. Plukbomme droomt verder van feestjes en evenementen, groot of klein, versierd met unieke plukblommekes. Het maken van handgedraaide vazen en van decoratie en juwelen die hand in hand gaan met hun eigen plukblommekes.

Haal ook een vers geplukt blommeke in huis…
Boeketjes kunnen iedere week besteld worden voor woensdagavond 22u via plukblomme@gmail.com. Afhalen kan tijdens de laatste zomerweken bij Kamp A of bij Buurman (Aarschot), ‘t Hof (Langdorp) en Drôme (Ramsel).